Intrebari frecvente

Ce este caria dentara si cum se formeaza ea?

Caria dentara este o afectiune care poate sa fie prevenita. Cand dintii sunt supusi la o cantitate mare de zahar sau amidon,acizii se formeaza si ataca suprafetele dentare. Bauturile carbogazoase ,dulciurile si mancarurile bogate in carbohidrati chiar si fructele lasa depozite pe dinti. Aceste depozite se leaga de o bacterie care exista deja in cavitatea orala formand placa bacteriana. Combinatia de placa bacteriana si depozite formeaza acizi care afecteaza structura minerala a dintilor,formand caria dentara.

De ce sunt dintii copilului meu sensibili?

Dintii in contact cu schimbarile de temperatura se contracta sau se dilata. Alimentele reci sau fierbinti ,bauturile pot produce dureri la pacientii cu dintii sensibili. In timp smaltul se modifica ,gingia se retrage astfel se expune dintele, iritand terminatiile nervoase. Doar respirand aer rece poate sa fie dureros pentru pacientii cu dintii sensibili. Unele paste de dinti din comert sau tratamente stomatologice pot reduce cu mult sensibilitatea dentara.

De ce sunt schimbari la nivelul gingiei?

Imbolnavirea parodontala poate cauza inflamarea gingiilor pana la pierderea dintilor si modificari la nivel osos. Boala parodontala incepe cu aparitia unui film baterian care se cheama placa bateriana. Gingiile sunt in primul stadiu sau gingivita, aceastea sangereaza si devin foarte rosii si inflamate. Pe masura ce afectiunea evolueaza,dintii pot disparea de pe arcada. Boala parodontala poate sa fie tratata si prevenita prin igiena dentara zilnica. Unul dintre semnele ca exista imbolnavire gingivala este  respiratia urat mirositoare.

Ce sunt aftele bucale?

Stomatita aftoasă (afta bucală) este o afecţiune care provoacă mici ulceraţii dureroase în cavitatea bucală, de obicei în interiorul buzei, pe obraji sau limbă. Acestea afectează aproximativ 20% din populaţie, fiind mai des întâlnită la copii şi adolescenţi. Ulceraţia începe ca o umflatură mică, roşie şi sensibilă care senzaţia de arsură dă timp de o zi. Aftele sunt acoperite cu o membrană galbenă sau albă, fiind mărginite de un halou roşu. Tratamentul poate consta în clătiri cu soluţii slab antiseptice, atingeri ale veziculelor cu soluţie de nitrat de argint şi acid tricloracetic, cât şi aplicaţii de antibiotice.

Alte articole

DETALII

LINK-URI UTILE